Ταξίδι στην παράδοση

Με πολλή χαρά την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου μαθητές της  Έ και ΣΤ΄ τάξης φόρεσαν τις παραδοσιακές στολές που αποτελούν έναν πολύτιμο θησαυρό για το σχολείο μας και χόρεψαν Ζωναράδικο και Συρτό στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning : S.O.N.G.  B.O.A.T.

Το πλοίο των τραγουδιών έκανε μια στάση στην παράδοση. Πέρα από τη χοροδιδασκαλία του Ζωναράδικου και του Συρτού από τους δασκάλους Φ.Α. Κυριάκο Αγαθαγγελίδη και Άγγελο Τζελέπη, οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις για την παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακά μουσικά όργανα και χορούς ανά την Ελλάδα υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Κωσταντίνας Δελέρη, Κατερίνας Κωστοπούλου και Αλεξίας Χαντζή.

Ο δάσκαλος μουσικής Βασίλης Πετρίδης ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία του παραδοσιακού τραγουδιού «Κόκκινα Χείλη» στα παιδιά της Δ΄ τάξης τα οποία το τραγούδησαν εξαιρετικά. Έπειτα, ζωντάνεψαν το τραγούδι μέσα από την εικονογράφησή τους με τη βοήθεια της δασκάλας των εικαστικών Δανάης Μποράκη.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι δασκάλες αγγλικής γλώσσας Μαρία Παλιούρα και Σοφία Μασμανίδου βοήθησαν τους μαθητές να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα έτσι ώστε να επικοινωνήσουν τις εργασίες τους με τα συνεργαζόμενα σχολεία σε Σικελία, Ισπανία, Πορτογαλία και Πολωνία.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και όλους τους δασκάλους του σχολείου που αγκάλιασαν την προσπάθεια των παιδιών καθώς και τον κο Θανάση Τσιλιγγούδη, συνταξιούχο πλέον δάσκαλο του σχολείου μας, που μας επισκέφτηκε και αποτύπωσε φωτογραφικά στιγμές αυτής της δράσης. Μαζί με τα παιδιά χόρεψαν οι δασκάλες Μάγδα Παλαβάτσου και Μαρία Παλιούρα και στην ηχητική υποστήριξη αλλά και στη λήψη πλάνων ήταν ο δάσκαλος Στράτος Δελαντώνης.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα παιδιά καταχάρηκαν την όλη εμπειρία και σίγουρα θα είναι μια ανάμνηση που θα τους μείνει αξέχαστη!